SELAMAT DATANG


KLIK FOR MORE INFO

Khamis, 24 Julai 2014

Tips meningkatkan pendapatan blog anda!

Apakah yang anda perlu lakukan?

Berikut adalah tips daripada daripada nuffnang buat yang tak tau:

Cara-cara untuk meningkatkan trafik blog anda. 
Pihak Nuffnang mencadangkan minimun 20 views setiap hari. maksudnya. Kena rajin la update blog. Jika boleh dapat lebih daripada 100 view lagi bagus.

Pilih susun atur blog yang memberikan ruang untuk unit iklan! 
Nuffnang mempunyai 3 jenis unit iklan yang anda boleh letak di blog anda iaitu leaderboard, skyscraper, dan large rectangular. Kebanyakan pengiklan akan memilih unit iklan leaderboard dan skyscraper. Jadi iklankan semua.

Pastikan Nuffnang mengetahui apa jenis blog anda!
Pada masa anda berdaftar dengan Nuffnang, anda dikehendaki melengkapkan kajian untuk memilih kategori blog anda. Dengan ini, ia membolehkan kami untuk mencari blog yang sesuai untuk kempen iklan yang berkenaan.

Memahami pembaca blog anda.
Dengan memahami pilihan pembaca blog anda, anda boleh mengetahui bagaimanakah pembaca anda akan bertindak terhadap iklan dan jenama yang ada pada unit iklan blog anda. Iklan Nuffnang adalah disasar kepada kategori atau golongan yang berkenaan. Jadi kena update kat survey tu rerajin la yer.

Pengiklanan banner Nuffnang. 
Nuffnang akan memapar iklan di unit iklan yang ada pada blog yang telah berdaftar dengan Nuffnang. Unit-unit iklan tersebut membolehkan pihak nuffnang mengukur trafik blog anda, dan pada masa yang sama dapat mengiklankan di blog anda. Dengan cara ini, anda akan mendapat pendapatan. Walaupun anda hanya dikehendaki meletak salah satu unit iklan di blog anda, tetapi lebih banyak unit iklan yang anda letak, semakin tinggi peluang blog anda akan dipilih untuk kempen iklan yang berkenaan.

Nota yang belum ada akaun nuffnang.. boleh la daftar
 Sekian.. Selamat menambah pendapatan dengan nuffnang:)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima Kasih kerana berkunjung ke blog ini
Jangan memalu tinggalkan komen yer.